Fantastisk bakeverk fra helgen - Se bilde

God morgen dere!

I helgen liker jeg og kose meg litt ekstra. Spesielt hvis jeg er hjemme med sønnen min. Da prøver vi å finne på ting vi ellers ikke rekker i en travel hverdag, eller lager litt ekstra god mat. Til tross for at jeg har blitt veldig opptatt av å spise sunnere mat så mener jeg også at det er viktig å kunne kose seg litt når det er helg. 

På fredags ettermiddag dro vi på butikken og kjøpte en pose med epler og litt ingredienser til eplekake. Jeg søkte litt rundt på internett for å se etter noen fristende oppskrifter som var litt utenom det vanlige. Eplekake har jeg laget mange ganger før og det er veldig godt, men det er gøy og prøve ut noe nytt å håpe på at det blir bra når man først setter i gang å bake. 
Det ble eplekake med hjemmelaget vaniljekrem inni. For de av dere som ikke har prøvd dette er det noe jeg virkelig vil anbefale dere! 

Man kan kjøpe ferdig vaniljekrem på boks fra butikken, men jeg synes at når man først baker så bør man gjøre det ordentlig og ikke halvveis, så jeg lagde vaniljekremen selv. Mange tror at det er vanskelig å få til dette, men det er det absolutt ikke.

Kaken ble helt nydelig og kjempe saftig! Denne kaken er noe jeg virkelig vil anbefale dere å bake. Både jeg, kjæresten og guttungen likte denne. ♥
Eplekake er jo også en typisk "høstkake" siden epler er modene rundt denne årstiden, så hvorfor ikke lage den med en liten vri? 

Jeg bruker vanligvis sukrin fremfor sukker når jeg skal tilsette søtning, men i denne kaken brukte jeg faktisk vanlig sukker, men for dere som ønsker en sunnere kake kan bytte sukkeret ut med sukrin.

 


Jeg bakte kaken i en langpanneform som var ca 20x30

Oppskrift:

Forvarm stekeovnen på 200 C

3-4 syrlige epler 
4 egg
300 g sukker/sukrin
100 gram smeltet smør (jeg tok bare 50 gram smør i kaken, faktisk fordi jeg leste feil først, men den ble like god fordet, så igrunn holder det med 50)
1 & 1/2 dl melk
300 g hvetemel
1 ts malt kanel 


Skrell epler og skjær dem i båter og legg dem i kaldt vann.
Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen.
Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.

Hell deigen i en smurt langpanne eller med bakepapir.  Hell vannet av eplebåtene og bland dem med kanel og litt sukker.
Dytt dem ned i deigen.
Legg vaniljekremen over eplene ved hjelp av en spiseskje, og dryss osv kanel, sukker og mandeler (kan sløyfes)
Legg noen tynne skiver med smør litt fordelt rundt på kaken ved hjelp av en ostehøvel før den settes inn i ovnen. (dette kan også sløyfes, men for å få det lille ekstra).

Stek eplekaken i ca 35-45 min. (avhenger nok litt av hvilken ovn man har) Sjekk etter ved å stikke en pinne midt i kaken underveis, og ta den ut når det ikke henger deig igjen på den.
Om kaken blir mørk oppå men ikke er ferdig kan du legge ett bakepapir over kaken mens den steker. 

(Jeg lagde 4 dl med vaniljekrem. Om dere lurer på hvordan dere lager det, finner dere oppskrift overalt på internett. Det er kjempe enkelt, bare vær nøye og følg oppskriften, og husk; hjemmelaget er best).

Enjoy!
 

Ønsker dere en flott uke forresten!
 

  1.  

 

4 kommentarer

Charlotte Kleven

06.10.2014 kl.09:37

Det så helt nydelig ut! Kanskje det er det neste jeg skal bake :-) takk for at du deler oppskrift!

Kristina's hverdag

06.10.2014 kl.09:54

Charlotte Kleven: Takk for det :) Var ikke så enkelt å ta det beste bildet, men den var utrolig god! :) Du bør prøve! :)

Nikita <3

06.10.2014 kl.12:01

Namm :D

Benedicte

25.10.2014 kl.15:27

Å nam! dette vil jeg prøve ut en gang

Skriv en ny kommentar

Design laget av Silje Lien Design
hits