Superdigge sjokoladekjeks med sukrin - julebakst

Tiden er inne for og begynne å bake julekaker, og en av de faste julekakene vi spiser til jul er maryland cookies (sjokolade kjeks) som vi har bakt så lenge jeg kan huske. 
De er utrolig gode. Herlige kjeks med deilig, mørke sjokolade- og mandelbiter (valgfritt). 

Men julekaker er ikke akkurat slankemat, men så er det jo også bare jul en gang i året. Hvis man er redd for å legge på seg i juletiden, så bør man jo passe på å begrense hvor mye mat  og godsaker man velger å dytte i seg. Det holder å spise noen få julekaker, og man kan også erstatte sukkeret med sukrin, noe jeg gjorde da jeg bakte mine kjeks. 

Jeg har sett at flere har lagt ut oppskrifter hvor de har brukt ulikt type mel, som sesam-mel, mandelmel osv, og det er jo en smakssak. Jeg synes det er viktig at julekaker skal smake som dem pleier og at man ikke skal begynne å bytte ut alle ingredienser slik at smaken blir helt annerledes, for da er det vel kanskje like greit å la være å spise i det hele tatt, eller så kan man jo heller begrenset inntaket av julekakene og passe på å være litt bevisst på hvor mye man spiser, det ville heller jeg gjort i allefall, for ellers så er jo litt av vitsen med all julekosen borte. 

Men å bytte ut sukkeret med sukrin gjør ingen forskjell smaksmessig, så det vil jeg anbefale dere hvis dere skal bake slike som disse.

(Oppskrift finner du under bildet)


Sjokoladekjeks med sjokolade- og mandelbiter.



Maryland Cookies (ca 30 stk)

75 g mykt smør
100 g sukker
50 g brunt farin (jeg erstattet både brunt sukker og hvitt sukker med sukrin)
1 egg
150 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/3 td natron
En liten 1/2 ts fint salt
125 g kokesjokolade eller annen mørk sjokolade, grovhakket (sukkerfri sjokolade kan også brukes)
Litt havsalt til å strø oppå (valgfritt) (jeg gjorde ikke det med mine)  

Sett ovnen på 175 grader. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett farin og egg og bland godt sammen.
Blan mel, vaniljesukker, natron og salt i en liten bolle, og vend inn i smørblandingen.
Rør inn sjokolade
Sett to teskjeer med deig i en topp på en bakeplate og trykk den litt flat. (Strø evt. litt havsalt på toppen)

Gjør det samme med resten av deigen og stek til slutt kakene 7-10 minutter.
De er ganske skjøre når de kommer ut av ovnen så de bør få hvile på bakepapiret noen minutter før du tar dem over på rist.
De er myke når du tar dem ut, men de blir mer og mer kjeks i konsistensen når dem blir kalde. 
La dem gjerne ligge på rist til dagen etter eller i en boks med åpent lokk, og deretter kan dem ligge i en tett boks, og da holder dem seg i mange uker"

PS: Kakene smaker mye bedre dagen etter enn samme dag!

 

#trening #baking #julebakst #sukrin #kalorier #julekos #juletid "#november 

6 kommentarer

natheless

20.11.2014 kl.10:03

Sånn baker jeg både til jul og til sommerferie! Herlige! :)

Christine

20.11.2014 kl.21:22

Mm, de så og hørtes god ut! Blir nok å prøve ut denne oppskriften :-)

Kristina's hverdag

20.11.2014 kl.21:23

Christine: Ja du bør prøve!! :D

Mitt liv som restehaug

21.11.2014 kl.07:49

wow, du gar seriøst en bra blogg! Så mange gode ideer! Her kommer jeg nok til å titte innom en del og bli inspirert :) Fikk en kjempefin ide da jeg så de lyktene dine for eksempel, så nå vet jeg hva jeg skal gjøre til barnas julemarked på skolen til guttene mine ;) Takk for ideen :)

Kristina's hverdag

21.11.2014 kl.08:10

Mitt liv som restehaug: Tusen takk :) kjempe koselig og lese :D ja det er en veldig enkel ting, eneste som kan Være litt vanskelig er akkurat sprayingen men om man prøver seg på noen glass først så ble man klare det :))

Stina Ueland

21.11.2014 kl.16:46

De så herlige ut! Takk for oppskrift :)

Skriv en ny kommentar

Design laget av Silje Lien Design
hits