Lag din egen granola/müsli

Her i huset starter vi som oftest morgen med en skål med havregryn eller så lager vi havregrøt. Det er både enkelt og få laget og kjapt og spise i en stressende hverdag, og i tillegg er det veldig sunt og godt!
For at det ikke skal bli for kjedelig så pleier vi å kutte noen bananbiter og ha i, eller litt tørket frukt eller syltetøy.

Når jeg går i butikken med sønnen min på 5 år maser han stadig om å få kjøpe sjokoladefrokostblanding og andre typer «barnefrokostblandinger». De er det ofte veldig mye sukker i, så det er sjelden jeg sier ja til det, men en gang i blant er jo greit.

Etter å ha sett litt rundt på nettet har jeg funnet ut at det er mange som lager frokostblandingene sine selv. Da kan du ta oppi det du selv liker best og du vet eksakt hva som er i blandingen i tillegg til at du kan erstatte sukker med noe annet om du prøver å holde deg unna det, så da kan du lage en sunn og god frokostblanding!

(Granolaen holder seg i ca en måned)
Jeg har laget en granola eller frokostblanding som jeg pleier å kalle det. Den består av havregryn, sesamfrø, gresskarkjerner, knuste linfrø, gojibær og tranebær. Jeg hadde egentlig tenkt og ha mandler i den også, men det glemte jeg og kjøpe.

Jeg blandet havregryn, sesamfrø, gresskarkjerner og de knuste linfrøene i en plastbolle.
Så tilsatte jeg noen spiseskjeer honning, sukrin og solsikkeolje i en kasserolle og varmet det til det smeltet sammen, og så helte jeg det over blandingen i bollen og rørte det godt sammen.

Så la jeg det ut på ett bakepapir og satte det i ovnen på 150 grader i ca 30 minutter til blandingen ble gyllen. (man må røre i blandingen mange ganger mens det steker, slik at de blir jevnt stekt)
Når de var ferdige satte jeg det på benken til det ble kaldt, så tilsatte jeg gojibærene og tranebærene og puttet det i ett glass!
J 


Det smakte utrolig digg! Prøv det du også! :-)


 


4 kommentarer

Emilie Lybekk

28.01.2015 kl.01:33

Ser kjempegodt ut :)

rundtomkringtrorjeg

28.01.2015 kl.11:02

Lager denne selv uteneom tranbær, en flott frokost, bruker gresk yougurt sammen )

irenglede

31.01.2015 kl.09:30

Takk for tipset. Det må prøves.

clwfoto

31.01.2015 kl.23:09

Så godt ut, må prøve det ut en gang :-)

Skriv en ny kommentar

Design laget av Silje Lien Design
hits