• Skrevet: 05.04.2015  //  Kl: 22:05  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 12

Ingenting er bedre enn å avslutte helgen med en hjemmelaget sunn italiensk pizza! ♥

Jeg har hatt skikkelig cravings på italiensk Pizza Di Parma i det siste og bestemte meg for å lage det i dag. Det passer så fint på en søndag!

Jeg lette overalt etter en sunnere variant av pizzabunnen på internett men fant nesten ingenting så jeg mikset og trikset litt og brukte havre- og speltmel fremfor hvetemel og tilsatte litt fiberhusk, og resultatet ble kjempe bra! Jeg lagde pizzadeigen på morgenen i dag før jeg dro på trening slik at den kunne stå å kaldheve i kjøleskapet hele formiddagen frem til jeg kjevlet ut pizzadeigen på ettermiddagen. Christoffer fikk være med å lage sin egen lille pizza med fyll på, mens jeg lagde den store.  Han pleier ikke å være så opptatt av å hjelpe til på kjøkkenet men i dag ville han, så det var gøy! 

Da jeg handlet inn ingrediensene jeg trengte på butikken så glemte jeg at man vanligvis bruker creme fraiche til fyll på Pizza Di Parma, så ved en feil kjøpte jeg hermetiske tomater i stede, men det går fint an å lage pizza ut av det og den ble like god fordetom!

Oppskriften får dere her:

Pizzabunn: 

150 gram havremel (jeg mixet havregryn til mel)

1 SS Ferskere bakst

1 ss fiberhusk

1/2 ss sukrin

350 gram speltmel

3-4 dl vann (romtemperert)

2-3 ss olivenolje 

1/2 ts salt 

10-12 gram fesk gjær eller tørrgjær (jeg brukte nesten en hel pose tørr pizzagjær) 

Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen og elt deigen i 10-15 minutter i en kjøkkenmaskin til den er smidig og elastisk. Om du ikke har kjøkkenmaskin kan du fint gjøre det for hånd. Det gjorde jeg!
Tilsett eventuelt litt mer vann dersom du synes deigen blir for kompakt. Dekk så bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. (Deigen kan gjerne lages kvelden før og kaldheve i kjøleskapet, men jeg lot deigen heve i kjøleskapet siden jeg lagde den flere timer før jeg kjevlet den) La den hvile ca en time i romtemperatur, før du kjevler ut deigen.



Pizzasaus: 

1 boks hermetiske tomater

1 fedd hvitløk/eller en halv ts ferdig crunshet hvitløk (smak til)

1 liten neve frisk basilikum

½ ts salt

½ ts sukrin/sukker

1 ss olivenolje

Litt kajennepepper 



Fyll: 

Gjør klar toppingen, slik at du har alt klart til du skal fylle pizzaen.

Mozzarella, i skiver (jeg kjøpte en pakke med revet ost blandet med mozzarella siden jeg liker det)

Parmaskinke 

Rucculasalat (renset, vasket og tørket)

Pinjekjerner, ristet

Parmesan, i flak (valgfritt)

Eventuelt litt god olivenolje (valgfritt)
 

Kjevle ut pizzadeigen til en tynn bunn og legg den på en bakepapirkledt stekeplate. Jeg kunne kjevlet min pizza enda litt tynnere for den ble litt tykkere enn hva en italiensk pizza normalt pleier å være etter steking.

Ta på et tynt lag av pizzasausen over pizzabunnene.  Fordel mozzarellaen eller revet ost over og stek pizzaen på maksimal styrke til den er ferdigstekt.  Jeg stekte min på 250 grader i ca 15 minutter, og den lille pizzaen til Christoffer holdt det med 10 minutter.

Fordel rikelig med rucculasalat over den ferdigstekte pizzaen og ha på parmaskinke og ristede pinjekjerner! Enjoy! ♥

Hvit saus lagde jeg forresten ved å blande sammen mager kesam naturell, litt hvitløksdressing og bittelitt lettmajones!


Jeg glemte å steke pinekjernene men var så sulten da jeg fant det ut at jeg droppet det! De er gode fordet om så det fikk fint.


Christoffer sin hjemmelagde pizza!



 


#mat #sunnmat #trening #sukkerfritt #speltmel #havremel #italienskpizza #pizza #sunnpizza #sunnerevarianter #sunnerealternativer #kosthold #helse 

annebe

Skrevet: 05.04.2015  //  Kl.22:24
Så veldig god ut..og flotte bilder :)...Har som regel kjøpt ferdig pizzasaus..men lenge hatt lyst til å lage selv...nå ble jeg inspirert av din oppskrift :))

Egeo

Skrevet: 05.04.2015  //  Kl.22:26
Å dette var lurt, denne skal jeg prøve

Silje Eriksen

Skrevet: 05.04.2015  //  Kl.22:32
Åhh det så fantastisk godt ut :-)

bjoernki

Skrevet: 05.04.2015  //  Kl.23:11
Det der skal så absolutt prøves :)

Julie Storlien

Skrevet: 06.04.2015  //  Kl.17:31
Ååå, den så utrolig god ut! Den må jeg lage en dag :D

Kristina's hverdag - ung mamma,trening, kosthold, makeup

Skrevet: 06.04.2015  //  Kl.18:00
Julie Storlien: Det var den også!! :D

Kristina's hverdag - ung mamma,trening, kosthold, makeup

Skrevet: 06.04.2015  //  Kl.18:00
bjoernki: :-)

Kristina's hverdag - ung mamma,trening, kosthold, makeup

Skrevet: 06.04.2015  //  Kl.18:00
Egeo: Ja det burde du :D

Kristina's hverdag - ung mamma,trening, kosthold, makeup

Skrevet: 06.04.2015  //  Kl.18:00
Silje Eriksen: Jaa! :D

Kristina's hverdag - ung mamma,trening, kosthold, makeup

Skrevet: 06.04.2015  //  Kl.18:01
annebe: Det var kjempe godt også!! Tusen takk:D Ja, jeg pleide å kjøpe ferdig pizzasauser før jeg også, men denne pizzasausen her ble utrolig god så du bør prøve å lage den! også er det mye sunnere og lage selv! Jeg kjøpte crunsha tomater med hvitløk og organo ! :D

Nikita <3

Skrevet: 06.04.2015  //  Kl.21:18
Namm :D

Kristina's hverdag - ung mamma,trening, kosthold, makeup

Skrevet: 06.04.2015  //  Kl.22:18
Nikita: :D




Om meg



Mitt navn er Kristina og jeg er 20 år gammel.

På denne bloggen vil du få en smakebit av min hverdag som mamma til en gutt på 6 år, skjønnhet, mote og alt som ellers interesserer meg.

Jeg er i fulltidsjobb, men på siden er jeg selvstendig forhandler av Aloe Vera produkter fra ForeverLiving.

Om du ønsker å komme i kontakt med meg eller kjøpe produkter kan du sende mail til kristina_torgersen@outlook.com

+ Venneforespørsel
+ Kontakt

Reklame


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier


Arkiv


Siste innlegg


Lenker


Copyright


Bloggdesign

hits