Sunn brownies med innbakt sjokoladeglasur

Aaaah!! Jeg må virkelig dele en supergod oppskrift med dere! Det er jo lørdag i dag så jeg fikk lyst til å prøve meg på en sunn oppskrift fremfor å kjøpe lørdagsgodt.
Jeg er en sjokoladeelsker og denne kaken falt skikkelig i smak hos meg ihvertfall og det tror jeg den vil gjøre hos flere! Den er ganske mektig og en typisk konfekt kake!
Det beste av alt er at kaken både er sukkerfri og glutenfri!

Du trenger

2 egg
100 g sukrinmelis
50 g sukrin gold
30 g kakao
130 g mager kesam
30 g havremel (man velger selv om man vil bruke glutenfritt eller ikke, og man kan bruke havregryn og lage havremel av det med mixer om man har).
25 g kokosmel (du kan bruke peanøttmel, speltmel, havremel, hvetemel eller annen type mel om du ikke vil ha kokossmak)
En klype salt
1 ts ekte vaniljepulver, eller frø fra 1 vaniljestang.  (kan sløyfes)

Sjokoladeglasur

100 g philadelphia light
10-15 g kakao
60-80 g sukrinmelis
En kype salt
 
Du kan selvsagt bruke annen søtning i stedefor sukrinmelis, men da bør du bruke vanlig melis.  Eller begge deler.
 

Fremgangsmåte

Miks sammen ingrediensene til kakerøren blir jevn og klumpfri. Om røren blir veldig tykk kan du evt. justere med litt vann/melk. Hell røren i en smurt kakeform. Jeg brukte rundform med 23 cm i diameter men det lønner seg å bruke en som er litt mindre om man har. (smak gjerne til røren også at den ikke blir for bitter)

Bland ingrediensene til sjokoladeglasuren, og smak til underveis så du får den passe søt og kraftig uten at den blir for bitter. Jeg tok glasuren i en sprøytepose, men du må gjerne bruke en skje og fordele glasuren rundt tett om i kakerøra. Trykk litt nedi så sjokoladeglasuren blir innbakt. Stek midt i ovnen på 180 grader i 15-30 minutter.  (er litt usikker på steketiden ettersom jeg stekte den ganske kort tid første gang jeg lagde den, mens andre gang måtte jeg steke den over dobbelt så lenge. Beste er å følge med)

Tips: Du kan tilsette 1 ts bakepulver og la kaken steke litt lengre dersom du vil ha en mer luftig sjokoladekake-variant med innbakt sjokoladeglasur. 

Ha en fin lørdag ;D (Følg meg gjerne på instagram for flere oppdateringer:KRISTINAAVALERIEVNA)





#sunn #mat #dessert #kake #lørdag #lørdagskos #protein #sukkerfritt #sukrin #sukringold #trening #kalorier #vekt #kokos #glutenfritt #helse #kosthold #sommerform #fettprosent #kalorifattig #matoppskrifter #hverdagskos #konfekt #lørdagsgodt 

 

23 kommentarer

Elina Reime

02.05.2015 kl.21:32

Bra oppskrift, ser kjempe godt ut!

Stine Tokle

02.05.2015 kl.21:33

Den så kjempegod ut :D

Evelyn

02.05.2015 kl.21:36

Så kjempe godt ut! =)

Ida Johanson

02.05.2015 kl.21:36

Så himmelsk ut! Må testes:)

Kristina's hverdag

02.05.2015 kl.21:45

Ida Johanson: Ja det burde du! Den var veldig god! Og man kan spise denne med god samvittighet:-)

Kristina's hverdag

02.05.2015 kl.21:45

Evelyn: Det var den også!:-)

Kristina's hverdag

02.05.2015 kl.21:45

Stine Tokle: :D

Kristina's hverdag

02.05.2015 kl.21:45

Elina Reime: :-)

Benedikte Porsanger

02.05.2015 kl.22:12

Så helt himmels ut, kjempe bra oppskrift! :D skal testes ut - det er heeelt klart :D

Tone Lund

02.05.2015 kl.22:14

Den så kjempe god ut :D

Frida

02.05.2015 kl.22:15

Det både så og hørtes sykt godt ut! :D

Det må absolutt prøves

RebeccaHasselgard

02.05.2015 kl.22:39

Takk for tips, så jo kjempegodt ut! :)

Celine Alexandra

02.05.2015 kl.22:49

Nammm!
Så god kaken ser ut! Tusen takk for at du deler oppskriften :-)
Her snakker vi 'vann i munnen', fyy som jeg fikk lyst på kake! Er litt skeptisk på slike sukkerfrie kaker, og er litt redd en får den (ekle) ettersmaken av søtningsprodukter? Hvordan er det med denne oppskriften??

Kristina's hverdag

03.05.2015 kl.09:51

Cathrine: ja den ble skikkelig god!! ?? jeg forstår godt hva du mener, jeg er ikke noe glad i det selv dersom smaken blir kunstig eller "kald " for det har jeg opplevd hvis jeg har bakt med dor mye sukrin før :/ men sukrin gold er ikke kald på smaken så den jevner ut mye når man har det sammen og sukrin melis fremfor vanlig sukrin gjør at det ikke blir noe sukkerdstrø følelse i røren så det går fint! :) men om du ikke har veldig i mot vanlig melis/sukker så burde du kanskje strø vanlig melis over fremfor å strø sukrinmelis dersom du ønsker det som pynt oppå. Det gjorde jeg faktisk på denne kaken selv om den er laget sukkerfri. Det var på grunn av at jeg ble tom for sukrin da, men jeg kjente ingen kald smak hvertfall! :) prøv, og smak til underveis! :)

spisogspar

03.05.2015 kl.11:35

Det så utrolig godt ut!

natheless

03.05.2015 kl.15:35

Å, som jeg fikk lyst på kake!!!! Men det får holde meg hjemmebakte kanelsnurrer i dag. Men din kake skal forsøkes ganske snart tror jeg!

healthybaking

03.05.2015 kl.18:52

Så jo magisk ut :-)

Randiannette

03.05.2015 kl.20:04

Det så godt ut!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Martine

03.05.2015 kl.21:48

Skal jeg prøve ut :) Så veldig godt ut!

Daniel Miller

11.05.2015 kl.13:55

Nam nam, dette skal prøve ut :) takk for at du delte oppskrift.

Kristina's hverdag

15.05.2015 kl.21:34

Daniel Miller: Bare hyggelig:-)

Skriv en ny kommentar

Design laget av Silje Lien Design
hits