Barn som er pårørende av kreft i nær familie!

Kjenner du noen nær deg som har blitt rammet av kreft? Kanskje en i familien din, en nær venn, eller en bekjent? 
Om du gjør det så bør du lese dette innlegget!

Årsaken til at jeg ønsker å skrive om dette på bloggen min er fordi jeg har en i nær familie som ble rammet av kreft flere år tilbake og døde. Det var min tante, og kusinen min Helene var bare tretten år gammel da moren hennes forlot verdenen vi lever i. Det er kjempe trist! Jeg har også en onkel som døde av kreft så jeg vet hvordan det er å føle på den sorgen man opplever når man mister noen, men jeg vet (heldigvis) ikke hvordan det er å være barn av en kreftrammet. Det må være helt ubeskrivelig vondt.

Og i det hele tatt miste noen man er glad i og bryr seg om er vondt, og det tror jeg de aller fleste av oss har fått kjenne på uavhengig av hva årsaken er.I forbindelse med dette ønsker jeg å fortelle dere at kreftforeningen frivillig holder rideleir på Lefdal rideskole fra 28.- til 30. august for de barna og ungdommene som er pårørende av kreft i nær familie, så hvis du er interessert i hester, og ønsker eller har behov for å komme i kontakt med noen i samme situasjon så kan dette være noe for enten deg eller de du kjenner.

Det er rundt 60-70 deltagere på leieren og alle som deltar er i samme situasjon. Der kan du være med å skape et godt fellesskap og bygge nettverk, noe som er veldig viktig for barn for at de skal kunne komme seg gjennom tunge og vanskelige tider. Der finnes det mange forståelsesfulle sjeler! ♥ På leiren vil barna få et avbrekk fra vanskeligheter de opplever hjemme og i hverdagen, og det er en kjempe fin mulighet for barn til å få oppleve hestenes fine virkning på hodet og kropp. Dyr generelt kan gi mye støtte når en opplever sorg.

Helene og hennes venninne Madeleine som begge mistet en av sine foreldre i kreft har vært aktive deltagere på denne leiren helt siden den startet opp i 2006, og i løpet av de to siste årene har dem også vært ledere for barn i samtalegrupper sammen med andre! De vet godt hva dem snakker om når det kommer til dette og sier selv at dem vet hvor viktig denne leiren er, og hvor stor virkning den har på de barna som får være med. Leiren har hjulpet dem veldig med å kunne bearbeide sorgene.

Fakta om rideleiren

Dette er den niende rideleiren som arrangeres på tiende året. 
Leiren ble startet opp av Bente Christina Alveng som selv har mistet mor i kreft.
Vil vite mer, se videoer fra tidligere rideleir kan du gå inn på DENNE linken!

Som sagt, om du selv er pårørende etterlatt eller kjenner noen så bør du spørre dem om dette kunne vært av interesse!


Hadde blitt veldig glad dersom dere deler innlegget videre! ♥

#kreftforeningen #kreft #familie #mamma #pappa #nærfamilie #venner

3 kommentarer

Helsedagbok

02.08.2015 kl.12:55

Hatt kreft innpå familien i mange år, i nærmere 20 år.

Vi lever helt normalt. Selv om det finnes flere i nærmeste familie med kreft.

Og helsesektoren er, klar over at det er stor sjanse for at 1 eller flere av familien, som har det i genene.

Da er det viktig å leve så godt man kan , med den i sin nærhet.

Heldigvis, så fungere dette helt greit.

Håper det går bra med deg å dine og :)

Veronica S

02.08.2015 kl.15:37

VELDIG flott tiltak av Lefdal

Nikita <3

03.08.2015 kl.00:25

<3

Skriv en ny kommentar

Design laget av Silje Lien Design
hits