Proteinrik og sukkerfri sjokolademousse

I går testet jeg en veldig god oppskrift fra matbloggen til Linda Stuhaug. Hun er en av de få bloggerene jeg følger. For meg er hun til stor inspirasjon i hverdagen når det kommer til sunn, enkel og god mat, og alle oppskriftene jeg har testet fra bloggen hennes har vært kjempe gode, så denne damen har virkelig peiling på mat! I tillegg lager hun veldig mye forskjellig sunn snacks og lavkalori desserter uten sukker og lignende. Om dere ikke har hørt om bloggen hennes tidligere så anbefaler jeg dere og sjekke den ut, for her finnes det hav av god mat!

Men tilbake til sjokolademoussen... Denne oppskriften var så god at jeg fikk lyst til og dele den med dere slik at flere får øynene opp for og prøve! Det ble skikkelig lørdagskos på oss, og det beste av alt med denne sjokolademoussen er at den er sunn, inneholder lite kalorier og har et høyt proteininnhold.


200 g mager kesam eller gresk yoghurt
30 g kakao
20  sukrin gold
50 g sukrinmelis
2 gelatinplater
2 eggehvitter
En klype salt 
3-4 ss vann

Evgt. hakkede sjokoladebiter eller nøtter.

Slik gjør du

Bland sammen yoghurt, kakao, sukrin gold, sukrinmelis og salt.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, stivpisk eggehvittene med en miksmaster

Trykk vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i 3-4 ss kokende vann. (Pass på og rør godt slik at det løser seg opp, før du mikser i yoghurtblandingen)

Vend inn de stivpiskede eggehvittene. Du kan gjerne bruke en visp og røre forsiktig på slutten for og få en jevn sjokolademousse uten klumper av hvittene. 
Om du vil ha i sjokoladebiter så vender du dem inn nå. 

Ha blandingen over i en skål eller 3 porsjonsskåler og sett kaldt i minst 4 timer før den er spiseklar. Oppbevares i kjøleskap.


Jeg lagde også sukkerfri hjemmelaget vaniljesaus til og ha ved siden av ettersom jeg hadde eggeplommer til overs. Det finner dere oppskrift på overalt på nett dersom dere skulle få lyst til og lage det.

Tips:Du kan gjerne bytte sukrinmelis og sukrin gold med annen tilsvarende søtning for 70 g melis. Sukrin+ kan gjerne brukes.


Følg meg gjerne på Instagram for mer updates.


#sunnsjokolademousse #sukkerfri #glutenfri #utensukker #iform #trening #fitness #sunndessert

5 kommentarer

spisogspar

11.10.2015 kl.23:50

Det så fantastisk godt ut! Og det beste av alt er at en kan spise det med god samvittighet :D Ha en flott uke <3

MariaExpressen

12.10.2015 kl.08:39

Så godt ut, screenshottet oppskriften;)

Nikita <3

12.10.2015 kl.12:31

Namm :D

Becca Alexandra

29.10.2015 kl.10:05

Nam, det så veldig godt ut! Kanskje jeg prøver det etter skolen i dag :D

04.11.2015 kl.21:32

Den oppskriften skal jeg prøve! Takk for oppskrift ^^

Skriv en ny kommentar

Design laget av Silje Lien Design
hits