Sukkerfri sunnere eplekake

Siste tiden har jeg lagt ut flere oppskrifter på bloggen min. Jeg er jo i hovedsak ingen matblogger men nå som det går mot slutten av høsten og begynnelsen på en kald og mørk vinter så er det hyggelig og tilbringe tiden inne på kjøkkenet og lage god mat og prøve ut deilige oppskrifter.

Forrige uke planlagte jeg egentlig og lage denne eplekaken og da jeg hadde satt av tid på kvelden til og gjøre det så fant jeg ut at jeg manglet smør, derfor måtte jeg vente til jeg fikk handlet og i tillegg satt av ny tid igjen. Det har gått så i ett de dagene som har vært, men heldigvis fikk fikk jeg det til i dag, så i kveld har huset vært fylt med lukten av nybakt eplekake. Mmm!

Christoffer hadde besøk av fire skolevenner i nabolaget og en av dem fikk hjelpe til, det var veldig koselig. Uheldigvis måtte de reise hjem rett før kaken ble tatt ut av ovnen så de fikk ikke smakt, men jeg sa at de kunne komme og få et stykke i morgen, men så fikk jeg et spontant familiebesøk timen etter og serverte dem kake, og den viste seg og være såpass god at den forsvant fort så jeg blir nok nødt til og lage en ny i morgen eller en av de nærmeste dagene! Veldig greit og fryse ned litt og ta opp ved andre anledninger også, så og bake en ny er ingen sak! :-) 

Her er oppskriften!
 

 Forvarm ovnen til 180 c. 

100 g smør
25-30 g mager kesam
125 g sukker* (Jeg brukte 60 g sukrin da jeg pisket smør  og sukker, og  ca 32 g sukrin+ i melblandingen)
125 g mel* (Jeg brukte ca 50/50 med speltmel & fibra fullkornshvetemel)
1 ts bakepulver
2 store egg
Litt kanel (om man ønsker)

3-4 epler
2 ss sukrin gold (til eplene)
2 ts kanel (til eplene)

Pisk smør og sukker (sukrin) lyst og luftig med kjøkkenmaskin. Tilsett eggene. Ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Sikt inn det tørre og vend kesam forsiktig inn i deigen. Smør en rund kakeform med smør/ olje/ cocosa (20 cm diameter) og fordel halvparten av deigen jevnt. 

Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukrin gold og kanel. Rist godt slik at sukrin gold og kanel blir godt fordelt på eplebåtene. Ta i eplebitene, for så resten av deigen over, og legg gjerne eplebiter på toppen og strø evt. over kanel/mandler/sukrin gold.

Stek i ca 50 min på nederste rille. Men følg med! Jeg mikset og trikset litt ettersom jeg satte sammen denne oppskriften litt på egenhånd. Vanligvis brukes 24 cm diameter rund form, men her holdt det mer enn nok med 20 cm diameter. Dersom du ønsker og bruke 24 cm rund form, så anbefaler jeg og doble oppskriften!


* Det er valgfritt hvordan sukker du ønsker og bruke, men jeg anbefaler og bruke de ulike sukrin typene, eller i det minste sukrin gold og sukrin +. Dersom man kun bruker vanlig sukrin vil smaken bli veldig "kald" og det er ikke godt.

*Det er valgfritt hvordan mel du ønsker og bruke.


#sunnerekake #sukkerfritt #sukrin #trening #høst2015

7 kommentarer

missmommy.blogg.no

13.10.2015 kl.22:54

Mmmmm.. Ser nydelig ut! Ser for meg den gode lukten! Takk for tips:) Ha en god kveld:)

Tattavkvinnene

13.10.2015 kl.23:07

Denne så kjempegod ut! Eplekake er noe av det allerbeste jeg vet! :D Tror jeg må teste denne oppskriften en dag ^^

Camilla

14.10.2015 kl.08:21

Nam, eplekake :D Den så jammen god ut!

Nikita <3

14.10.2015 kl.09:55

Namm :D

Kristin Antiveros

15.10.2015 kl.22:11

Mm, eplekake er såå godt :-)

RikkeTherese95

29.10.2015 kl.20:07

Yummi den så helt nydelig ut, skal lage nå til helgen jeg! :-)

Kristina's hverdag

29.10.2015 kl.22:42

Rikke95: Ja det bør du gjøre!!:D Anbefaler deg og doble oppskriften!

Skriv en ny kommentar

Design laget av Silje Lien Design
hits