Et sunnere alternativ til sukker

I helgen fikk jeg lyst til å unne meg noe godt så jeg satte derfor i gang med å lage franske vaniljemakroner med sjokoladefyll.
Jeg fulgte en oppskrift på bloggen til Idagranjensen siden hun er en reser på baking. Jeg har bakt franske makroner kun én gang tidligere og forrige gang ble det ikke så veldig vellykket utseendemessig, men denne gangen ble dem faktisk ganske bra, og viktigst av alt så smakte dem supert!

Jeg hadde egentlig tenkt å ta bilde av dem men de forsvant så fort siden jeg lagde en forholdsvis liten oppskrift så det var litt dumt, men jeg skal prøve meg på en ny oppskrift en helg igjen før eller siden så da kan jeg oppdatere dere litt!Da jeg skulle lage sjokoladefyllet ville jeg prøve å lage en litt sunnere variant siden jeg hadde brukt kun melis i selve makronene, så i oppskriften brukte jeg mørk sukkerfri sjokolade og kokosblomstsukker istedenfor vanlig kokesjokolade og brunt sukker. Det ble sinnsykt godt! Det dere bare prøve altså! Sjokoladefyllet fikk en skikkelig rund smak med et hint av karamell! Jeg kommer garantert til å lage denne oppskriften igjen. Fyllet kan også brukes på foreksempel cupcakes så om jeg skal bake til en bursdag eller noe annet hyggelig så lager jeg nok denne igjen. Noen kalorier spart er jo heller ikke dumt! Somoftest bruker jeg stevia som søtning i det meste, men siden stevia er mye søtere enn vanlig sukker så er det ikke alltid like enkelt å bruke i bakverk hvor man trenger volum. Kosblomstsukker er derimot ikke helt kalorifritt, men det er et uraffinert økologisk søtningsmiddel utvunnet fra den søte nektaren fra blomsterknoppene på kokospalmen og har en lavere glykemisk indeks enn vanlig hvitt rørsukker og det inneholder en god del vitaminer, mineraler og næringsstoffer. Om ikke du har prøvd det før så er dette noe jeg virkelig anbefaler!  Det jeg bruker er fra Naturalis.no og kan kjøpes her! ♥  Naturalis har et stort utvalg og selger ordentlig kvalitetsprodukter til gode priser!

Ønsker dere en fin kveld!Har du testet kokosblomstsukker før? ♥


#helse #naturalis #kosthold #ernæring #sunnere #alternativ #mat
(Innlegget inneholder reklame)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design laget av Silje Lien Design
hits