• Skrevet: 28.06.2016  //  Kl: 22:58  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 0

I helgen fikk jeg lyst til å unne meg noe godt så jeg satte derfor i gang med å lage franske vaniljemakroner med sjokoladefyll.
Jeg fulgte en oppskrift på bloggen til Idagranjensen siden hun er en reser på baking. Jeg har bakt franske makroner kun én gang tidligere og forrige gang ble det ikke så veldig vellykket utseendemessig, men denne gangen ble dem faktisk ganske bra, og viktigst av alt så smakte dem supert!

Jeg hadde egentlig tenkt å ta bilde av dem men de forsvant så fort siden jeg lagde en forholdsvis liten oppskrift så det var litt dumt, men jeg skal prøve meg på en ny oppskrift en helg igjen før eller siden så da kan jeg oppdatere dere litt!Da jeg skulle lage sjokoladefyllet ville jeg prøve å lage en litt sunnere variant siden jeg hadde brukt kun melis i selve makronene, så i oppskriften brukte jeg mørk sukkerfri sjokolade og kokosblomstsukker istedenfor vanlig kokesjokolade og brunt sukker. Det ble sinnsykt godt! Det dere bare prøve altså! Sjokoladefyllet fikk en skikkelig rund smak med et hint av karamell! Jeg kommer garantert til å lage denne oppskriften igjen. Fyllet kan også brukes på foreksempel cupcakes så om jeg skal bake til en bursdag eller noe annet hyggelig så lager jeg nok denne igjen. Noen kalorier spart er jo heller ikke dumt! Somoftest bruker jeg stevia som søtning i det meste, men siden stevia er mye søtere enn vanlig sukker så er det ikke alltid like enkelt å bruke i bakverk hvor man trenger volum. Kosblomstsukker er derimot ikke helt kalorifritt, men det er et uraffinert økologisk søtningsmiddel utvunnet fra den søte nektaren fra blomsterknoppene på kokospalmen og har en lavere glykemisk indeks enn vanlig hvitt rørsukker og det inneholder en god del vitaminer, mineraler og næringsstoffer. Om ikke du har prøvd det før så er dette noe jeg virkelig anbefaler!  Det jeg bruker er fra Naturalis.no og kan kjøpes her! ♥  Naturalis har et stort utvalg og selger ordentlig kvalitetsprodukter til gode priser!

Ønsker dere en fin kveld!Har du testet kokosblomstsukker før? ♥


#helse #naturalis #kosthold #ernæring #sunnere #alternativ #mat
(Innlegget inneholder reklame)

 • Skrevet: 13.10.2015  //  Kl: 22:52  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 7

Siste tiden har jeg lagt ut flere oppskrifter på bloggen min. Jeg er jo i hovedsak ingen matblogger men nå som det går mot slutten av høsten og begynnelsen på en kald og mørk vinter så er det hyggelig og tilbringe tiden inne på kjøkkenet og lage god mat og prøve ut deilige oppskrifter.

Forrige uke planlagte jeg egentlig og lage denne eplekaken og da jeg hadde satt av tid på kvelden til og gjøre det så fant jeg ut at jeg manglet smør, derfor måtte jeg vente til jeg fikk handlet og i tillegg satt av ny tid igjen. Det har gått så i ett de dagene som har vært, men heldigvis fikk fikk jeg det til i dag, så i kveld har huset vært fylt med lukten av nybakt eplekake. Mmm!

Christoffer hadde besøk av fire skolevenner i nabolaget og en av dem fikk hjelpe til, det var veldig koselig. Uheldigvis måtte de reise hjem rett før kaken ble tatt ut av ovnen så de fikk ikke smakt, men jeg sa at de kunne komme og få et stykke i morgen, men så fikk jeg et spontant familiebesøk timen etter og serverte dem kake, og den viste seg og være såpass god at den forsvant fort så jeg blir nok nødt til og lage en ny i morgen eller en av de nærmeste dagene! Veldig greit og fryse ned litt og ta opp ved andre anledninger også, så og bake en ny er ingen sak! :-) 

Her er oppskriften!
 

 Forvarm ovnen til 180 c. 

100 g smør
25-30 g mager kesam
125 g sukker* (Jeg brukte 60 g sukrin da jeg pisket smør  og sukker, og  ca 32 g sukrin+ i melblandingen)
125 g mel* (Jeg brukte ca 50/50 med speltmel & fibra fullkornshvetemel)
1 ts bakepulver
2 store egg
Litt kanel (om man ønsker)

3-4 epler
2 ss sukrin gold (til eplene)
2 ts kanel (til eplene)

Pisk smør og sukker (sukrin) lyst og luftig med kjøkkenmaskin. Tilsett eggene. Ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Sikt inn det tørre og vend kesam forsiktig inn i deigen. Smør en rund kakeform med smør/ olje/ cocosa (20 cm diameter) og fordel halvparten av deigen jevnt. 

Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukrin gold og kanel. Rist godt slik at sukrin gold og kanel blir godt fordelt på eplebåtene. Ta i eplebitene, for så resten av deigen over, og legg gjerne eplebiter på toppen og strø evt. over kanel/mandler/sukrin gold.

Stek i ca 50 min på nederste rille. Men følg med! Jeg mikset og trikset litt ettersom jeg satte sammen denne oppskriften litt på egenhånd. Vanligvis brukes 24 cm diameter rund form, men her holdt det mer enn nok med 20 cm diameter. Dersom du ønsker og bruke 24 cm rund form, så anbefaler jeg og doble oppskriften!


* Det er valgfritt hvordan sukker du ønsker og bruke, men jeg anbefaler og bruke de ulike sukrin typene, eller i det minste sukrin gold og sukrin +. Dersom man kun bruker vanlig sukrin vil smaken bli veldig "kald" og det er ikke godt.

*Det er valgfritt hvordan mel du ønsker og bruke.


#sunnerekake #sukkerfritt #sukrin #trening #høst2015

 • Skrevet: 11.10.2015  //  Kl: 21:47  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 5

I går testet jeg en veldig god oppskrift fra matbloggen til Linda Stuhaug. Hun er en av de få bloggerene jeg følger. For meg er hun til stor inspirasjon i hverdagen når det kommer til sunn, enkel og god mat, og alle oppskriftene jeg har testet fra bloggen hennes har vært kjempe gode, så denne damen har virkelig peiling på mat! I tillegg lager hun veldig mye forskjellig sunn snacks og lavkalori desserter uten sukker og lignende. Om dere ikke har hørt om bloggen hennes tidligere så anbefaler jeg dere og sjekke den ut, for her finnes det hav av god mat!

Men tilbake til sjokolademoussen... Denne oppskriften var så god at jeg fikk lyst til og dele den med dere slik at flere får øynene opp for og prøve! Det ble skikkelig lørdagskos på oss, og det beste av alt med denne sjokolademoussen er at den er sunn, inneholder lite kalorier og har et høyt proteininnhold.


200 g mager kesam eller gresk yoghurt
30 g kakao
20  sukrin gold
50 g sukrinmelis
2 gelatinplater
2 eggehvitter
En klype salt 
3-4 ss vann

Evgt. hakkede sjokoladebiter eller nøtter.

Slik gjør du

Bland sammen yoghurt, kakao, sukrin gold, sukrinmelis og salt.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, stivpisk eggehvittene med en miksmaster

Trykk vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i 3-4 ss kokende vann. (Pass på og rør godt slik at det løser seg opp, før du mikser i yoghurtblandingen)

Vend inn de stivpiskede eggehvittene. Du kan gjerne bruke en visp og røre forsiktig på slutten for og få en jevn sjokolademousse uten klumper av hvittene. 
Om du vil ha i sjokoladebiter så vender du dem inn nå. 

Ha blandingen over i en skål eller 3 porsjonsskåler og sett kaldt i minst 4 timer før den er spiseklar. Oppbevares i kjøleskap.


Jeg lagde også sukkerfri hjemmelaget vaniljesaus til og ha ved siden av ettersom jeg hadde eggeplommer til overs. Det finner dere oppskrift på overalt på nett dersom dere skulle få lyst til og lage det.

Tips:Du kan gjerne bytte sukrinmelis og sukrin gold med annen tilsvarende søtning for 70 g melis. Sukrin+ kan gjerne brukes.


Følg meg gjerne på Instagram for mer updates.


#sunnsjokolademousse #sukkerfri #glutenfri #utensukker #iform #trening #fitness #sunndessert

 • Skrevet: 05.10.2015  //  Kl: 19:21  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 28

 

Disse lages på ca ti minutter fra man begynner til man har fått trillet kuler av dem, men de trenger og avkjøle seg litt.
Trøflene inneholder også masse antioksidanter fra både nøtter og kakao, i tillegg har de en kjempe søt og god sjokoladesmak og er seige i konsistensen. 
Om du følger min oppskrift så er disse naturlig sukkerfrie, glutenfrie og melkefrie, så disse passer bra om du vil lage sunne søtsaker eller har intoleranse/allergi.


Sunne browniestrøfler

4 store, saftige dadler, ca 80 g uten stein
35 g valgfrie nøtter (usaltede)
1 ss, 15 g kakao
Litt vann
En klype salt
Evt. 15 g valgfri tørrvare

*Du kan bruke alle type nøtter, men jeg har kun brukt cashewnøtter og det gir et veldig godt resultat.
15 g tørrvare er ikke nøvendig, men jeg tok i bittelitt kokos- og havremel og blandet til jeg fikk en såpass tykk deig at det gikk ann å trille kuler av den. 
Alternativer man kan bruke er proteinpulver, peanøttpulver, mandelmel, havremel....

Om man ønsker ulik smak så går det også an og tilsette litt vaniljeessens, vaniljesukker, romessens osv. 

Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til en jevn og klumpfri masse. Jeg anbefaler og ta nøttene og det andre tørre i en runde først for så tilsette dadlene tilslutt for ellers kan det være vanskelig og få en helt klumpefri masse. Husk og fjern steinene i dadlene.
Ikke bruk for mye vann, det holder nesten med noen dråper. Det skal kun være sånn at kulene akkurat kan formes.

Rull til kuler - (Jeg fikk 6 stk, men man velger selv om man lager store eller små).
Om ønskelig kan man rulle dem i kakao, kokos, smeltet sjokolade eller hakkede nøtter før du setter dem i fryseren. 
La de stå en times tid før servering. Da får smaken satt seg best og de får en riktig konsistens.

Disse er holdbare i mange dager og kan oppbevares i både fryseren eller kjøleskap.Jeg vet mange er skeptiske til å smake på ting som inneholder dadler, men det kan love dere en ting, dere vil ikke angre dersom dere prøver denne oppskriften! Den vil passe perfekt dersom du er en ekte sjokolade elsker og etter du har smakt denne oppskriften finnes det nok neppe ingen grunn til å være skeptisk lengre, for man kjenner virkelig ikke smaken i det hele tatt når dem er ferdiglaget.


#sukkerfritt #glutenfritt #melkefritt #naturlig #søtsaker #helse #iform #trening

 • Skrevet: 01.10.2015  //  Kl: 21:30  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 9

Hei dere fine ♡

I dag var jeg og Hedda og trente på formiddagen. Vi gjennomførte en god bein økt og sa oss fornøyde etter nesten to timer. Beina føltes som gelé da vi var ferdig, men det er faktisk noe av det beste som finnes synes jeg, da har det vært en god økt.

På ettermiddagen var jeg på grilling hos fosterfamilien min. Jeg hadde egentlig planer om å spise noe helt annet enn grillmat i dag, men siden vi ble bedt så var det koselig og bli med. Dette var nok i tillegg siste gang med grilling for dette året vil jeg tro, så da skader det ikke.
Jeg lagde forresten karbonadekaker av ren karbonadedeig i går. Jeg blandet i litt melk, krydder, løk og hvitløk og stekte dem! Yum! Jeg spiser ofte karbonadedeig til middag så da er det viktig og variere litt med tilbredningen. De her ble døds gode, og ikke minst er dem veldig enkle og lage! Lite fett og godt proteininnhold! (Y) 

Og vet dere hva? Etter tips fra en annen blogger så testet jeg en oppskrift på supersunne kanelmuffins laget av cottage cheese i går. Jeg har laget rundstykker av akkurat den samme oppskriften tidligere som dere kan se her, og de er veldig gode, spesielt hvis dem er helt ferske og man har masse godt pålegg på, men denne gangen tilsatte jeg altså sukrin gold, kanel, kokos olje og litt vaniljefrø for å få en søt smak på deigen.

Jeg tok eplebiter i noen av muffinsene for å se hvordan det ble og det ble faktisk veldig godt. Men helt ærlig vil jeg nok si at jeg best liker denne oppskriften som rundstykker. 

Dette er ikke en oppskrift som egner seg å servere i bursdag og lignende, men den passer perfekt for deg om du vil holde deg unna sukker men likevel vil unne deg noe ekstra i hverdagen, eller dersom du ikke liker for søte kaker. Disse vil nok dempe søt suget ditt ihvertfall, og de kan nytes både som kveldsmat eller frokost og passer også til de fleste som er på diett.

De er veldig greie og putte i fryseren for så ta opp ved senere anledning og da for eksempel ta noen sekunder i microen og spise dem sammen med litt is! 


                                                                                       En god kombinasjon av karbs, proteiner, fiber og fett!


Oppskrift ♡

Sett ovnen på 180 grader.

400 g cottage cheese mager (en store boks)
225 g store havregryn
4 egg (legg av 1ss til pensling) 
1 ts bakepulver fyll: 

6-8 ts Sukrin Gold  (smak deg til)
Kanel 
2 ts Kokos olje (bruk smør hvis du ikke har)

topping ♡

1 neve Mandler
Evt eplebåter.

Bland alt sammen og sett i ovn i 30- 35 minutter.


#kosthold #sukkerfritt #trening #fitness #helse #sukrin #fett #karbohydrater #fiber #proteiner #iform #vekt #slank

 • Skrevet: 04.09.2015  //  Kl: 11:22  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 17


For noen dager siden var jeg å besøkte en venninne. Hos henne fikk jeg smake noen kjempe gode hjemmelagde energi barer hun hadde i kjøleskapet. De falt veldig i smak hos meg så jeg sikret meg oppskriften for å prøve å lagde disse selv. De var utrolig enkle og lage, i tillegg er dem sunne og gir god energi!

Energi barene passer perfekt å spise før trening eller som et lite mellommåltid.


Oppskrift:


5 ss honning
5 ss rapsolje
100g kokesjokolade (gjerne 70%. Man kan gjerne bruke sukkerfri sjokolade også om man ønsker)

Smeltes over svak varme eller i vannbad i en kasserolle.


1,5 dl skivede mandler (du kan også hakke opp hele mandler)
1,5 dl havregryn
4,5 dl tørkede tranebær (2 dl kan gjerne byttes ut med rosiner)

1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø 
1 dl linfrø

Alt røres sammen og blandes godt med olje, honning og sjokolade

Dekk stekeplaten/formen med et bakepapir og fordel massen i et passe tykt lag jevnt utover.
Stekes ved 150 grader i 25 minutter midt i ovnen.
Del opp i passende biter med vanlig kjøkkenkniv. (Det kan være litt vanskelig å få fine biter ettersom bitene "detter" litt fra hverandre når de er ferske, så et tips kan være å avkjøle før man skjærer i biter)

La det avkjøles. Disse oppbevares i kjøleskap men kan også fryses da de tiner lett og kan spises etter ca. et kvarter.#homemade #energybars #trening #training #fitness #fit #gym #helse #kosthold #sunn #hverdag #iform

 • Skrevet: 25.08.2015  //  Kl: 22:16  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 18

Etter jeg var ferdig på jobb og fikk hentet Christoffer på SFO så reiste jeg rett på SB Crossfit for å trene. I dag hadde vi cardioøkt. Kondisen min er ikke helt på topp, men det gikk greit, den kommer seg sakte men sikkert. To venninner av meg var også med å trente. Det er så hyggelig å trene sammen med dem. Jeg føler det gir meg skikkelig motivasjon og trenings glede, og ikke minst så får vi sett hverandre litt oftere siden vi også møtes der.

Siden jeg visste klokken ville bli sent på ettermiddagen før vi var hjemme igjen så tenkte jeg det var best å planlegge en rask middag, så da stod speltlompe pizza for tur. Det er både sunt, godt og utrolig enkelt! Tomatsausen jeg brukte hadde jeg i fryseren fra tidligere ettersom jeg lagde en stor porsjon fra bunn av og frøs ned sist jeg lagde dette, i tillegg hadde jeg en åpnet boks med mais fra dagen i forveien som jeg brukte til å ha på, i tillegg til kyllingkjøttdeig, kalkunskinke, champingnon og litt lett ost. Det som er så fint med speltlompe pizza er at det smaker himla godt og man kan bruke alle mulige rester man har i kjøleskapet som man gjerne ønsker å få spist opp! 

Jeg har fått med meg at det er mye reklame i det siste for Polly sin nye nøttemiks som er både uten olje og salt. Jeg måtte selvfølgelig dra med meg denne miksen i handlekurven da jeg var innom butikken. Jeg saltet noen av dem litt selv med urtesalt for å gi dem litt ekstra god smak, det er jo tross alt mye sunnere enn nøtter som allerede er saltet, og i tillegg fritert i olje. Nam!


#trening #kosthold #helse #speltlompepizza

 • Skrevet: 28.06.2015  //  Kl: 15:20  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 12

Det er ikke feil og kose seg ekstra i helgen! Eller hva? På lørdags morgen lagde jeg dødsgode proteinpannekaker toppet med ferske jordbær og sukrinstrø. Det smakte himmelsk, også er de veldig sunne så det går helt fint å spise flere av dem med god samvittighet! Blåskjellene jeg og Heidi spiste sammen i går ble forresten super vellykket og smakte helt nydelig! Tidligere har jeg kun spist det hos andre eller ute på restaurant, men det er jo egentlig overraskende enkelt og lage det selv, og i tillegg tar det ikke lange tiden! Som tilbehør lagde Heidi hvitløksmør til og ha på ferske brødskiver ved siden av sjømaten. 
Om du ikke visste det så er blåskjell en veldig god kilde til protein, så om du vil fylle på litt ekstra så er det bare å spise blåskjell, og igrunn generelt sjømat.
Ha en strålende søndag!
#food #foodporn #healthy #fit #proteinkilder

 • Skrevet: 02.05.2015  //  Kl: 21:28  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 23

Aaaah!! Jeg må virkelig dele en supergod oppskrift med dere! Det er jo lørdag i dag så jeg fikk lyst til å prøve meg på en sunn oppskrift fremfor å kjøpe lørdagsgodt.
Jeg er en sjokoladeelsker og denne kaken falt skikkelig i smak hos meg ihvertfall og det tror jeg den vil gjøre hos flere! Den er ganske mektig og en typisk konfekt kake!
Det beste av alt er at kaken både er sukkerfri og glutenfri!

Du trenger

2 egg
100 g sukrinmelis
50 g sukrin gold
30 g kakao
130 g mager kesam
30 g havremel (man velger selv om man vil bruke glutenfritt eller ikke, og man kan bruke havregryn og lage havremel av det med mixer om man har).
25 g kokosmel (du kan bruke peanøttmel, speltmel, havremel, hvetemel eller annen type mel om du ikke vil ha kokossmak)
En klype salt
1 ts ekte vaniljepulver, eller frø fra 1 vaniljestang.  (kan sløyfes)

Sjokoladeglasur

100 g philadelphia light
10-15 g kakao
60-80 g sukrinmelis
En kype salt
 
Du kan selvsagt bruke annen søtning i stedefor sukrinmelis, men da bør du bruke vanlig melis.  Eller begge deler.
 

Fremgangsmåte

Miks sammen ingrediensene til kakerøren blir jevn og klumpfri. Om røren blir veldig tykk kan du evt. justere med litt vann/melk. Hell røren i en smurt kakeform. Jeg brukte rundform med 23 cm i diameter men det lønner seg å bruke en som er litt mindre om man har. (smak gjerne til røren også at den ikke blir for bitter)

Bland ingrediensene til sjokoladeglasuren, og smak til underveis så du får den passe søt og kraftig uten at den blir for bitter. Jeg tok glasuren i en sprøytepose, men du må gjerne bruke en skje og fordele glasuren rundt tett om i kakerøra. Trykk litt nedi så sjokoladeglasuren blir innbakt. Stek midt i ovnen på 180 grader i 15-30 minutter.  (er litt usikker på steketiden ettersom jeg stekte den ganske kort tid første gang jeg lagde den, mens andre gang måtte jeg steke den over dobbelt så lenge. Beste er å følge med)

Tips: Du kan tilsette 1 ts bakepulver og la kaken steke litt lengre dersom du vil ha en mer luftig sjokoladekake-variant med innbakt sjokoladeglasur. 

Ha en fin lørdag ;D (Følg meg gjerne på instagram for flere oppdateringer:KRISTINAAVALERIEVNA)

#sunn #mat #dessert #kake #lørdag #lørdagskos #protein #sukkerfritt #sukrin #sukringold #trening #kalorier #vekt #kokos #glutenfritt #helse #kosthold #sommerform #fettprosent #kalorifattig #matoppskrifter #hverdagskos #konfekt #lørdagsgodt 

 

 • Skrevet: 01.05.2015  //  Kl: 16:51  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 7


Vil du gjerne unne deg noe ekstra i hverdagen/helgen samtidig som du ikke vil skeie ut ordentlig? Da har jeg en perfekt oppskrift til deg!
Jeg har laget oppskriften sukkerfri, men man kan bruke vanlig sukker om man ønsker det. Denne oppskriften er veldig enkel og røren er klar på under fem minutter.

Av oppskriften fikk jeg seks muffins. Perfekt når man ikke skal spise så mange. Da kan man enten spise dem sammen med noen andre eller fryse ned de man ikke spiser og ha til en senere anledning!
Jeg synes disse er gode, men man kjenner at det er en typisk "sunn muffins" på smaken ettersom det ikke er hverken smør eller hvetemel i disse, så hvis du forventer en typisk "usunn bursdagsmuffins" så vil du kanskje bli litt skuffet over denne, men de er perfekte som snacks hvis man vil unne seg litt ekstra! 

Ingredienser:
75 g speltmel/havremel
150 g mager kesam
1 egg og 1 eggehvite
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
1 scoop (30 g) vaniljeprotein (valgfritt)
3-4 ts sukrin
3-4 ts sukrin gold

Ekstra; blåbær, bringebær, vaniljesukker, kardemomme, kanel, steviadråper ect.
Rør det sammen og stek i ovn på 180 grader i ca 15-20 minutter. (tiden varierer fra ovn til ovn).
Jeg liker best å ha blåbær i for da blir muffinsen mer saftig ettersom det ikke er noe smør eller olje i dem.God helg da, dere! ♥


#mat #muffins #sunnmat #sunn #helse #kosthold #energi #proteiner #antioksidanter #fredagskos #lørdagskos #trening #sukkerfritt #fit #fitness #helg #treningsmat #vekt 

 

 • Skrevet: 10.04.2015  //  Kl: 10:31  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 9

God morgen!

Jeg har allerede vært ute på en liten times sykletur før frokost! Det var kjempe deilig!
Da jeg kom hjem lagde jeg havregrøt. Jeg spiser som regel dette hver dag. Det er veldig godt, samtidig som det er kjempe enkelt og lage, og i tillegg liker Christoffer å spise det! Jeg pleier å ta oppi ett par ekstra ting for at det skal bli enda mer mettende og næringsrikt!

Faktisk så var ikke jeg så glad i havregrøt før, og grunnen var fordi at jeg syntes konsistensen var så limaktig, men så viste det seg at jeg faktisk tok alt for lite væske oppi i forhold til havregryn...Haha!


♥ Oppskrift på perfekt havregrøt ♥

Kok opp Store havregryn med litt melk og litt vann mens du rører om. Jeg pleier å ta 50/50 ca. TIlsett litt light kokosmelk på boks. Vet ikke eksakt hvor mye jeg tar oppi men jeg bruker endel, men man kan smake seg frem. Det avhenger litt av hvor mye smak liker å ha på grøten også.

Tilsett litt salt og litt sukrin gold eller vanlig sukrin (1-2 ts)
Når grøten er kokt ferdig trekker jeg kjelen bort fra plata og tar oppi en scoop vaniljeprotein. Det kan fort klumpe seg ettersom grøten er varm så jeg bruker en h

dmixer i kjelen for å jevne grøten. Når man bruker håndmixer vil grøten få en litt "babygrøtaktig" konsistens, men jeg synes det er digg!  

Man kan også tilsette ett rått egg etter at grøten er ferdig men jeg synes ikke det er så godt. Da foretrekker jeg mye heller å spise ett egg ved siden av! 

Topp grøten med frosne bær som foreksempel blåbær, bringebær eller jordbær, eller skjær opp ett eple og strø over kanel og sukrin. Gojobær eller mandler er også veldig godt! ♥

I tillegg til havregrøten, så er også Aloevera juicen blitt en viktig del av hverdagen min! Denne drikker jeg hver eneste dag, og denne juicen er faktisk kjempe god i smak! Juicen dere ser på bildet er med smak av tranebær.  Det er den jeg liker best av de forskjellige smakene!

Juicen gir meg ett skikkelig antioksidant boost og i tillegg er det en hel rekke med helsefordeler ved å drikke aloe vera daglig. Jeg har skrevet om det tidligere og det kan du lese om HER !♥


Hva liker du å spise til frokost?

Ha en fin fredag og god helg!

 #mat #frokost #trening #sunt #sunn #helse #kosthold #sunnlivsstil #livsstil #glede #matglede #sukrin #sukkerfritt 

 • Skrevet: 05.04.2015  //  Kl: 22:05  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 12

Ingenting er bedre enn å avslutte helgen med en hjemmelaget sunn italiensk pizza! ♥

Jeg har hatt skikkelig cravings på italiensk Pizza Di Parma i det siste og bestemte meg for å lage det i dag. Det passer så fint på en søndag!

Jeg lette overalt etter en sunnere variant av pizzabunnen på internett men fant nesten ingenting så jeg mikset og trikset litt og brukte havre- og speltmel fremfor hvetemel og tilsatte litt fiberhusk, og resultatet ble kjempe bra! Jeg lagde pizzadeigen på morgenen i dag før jeg dro på trening slik at den kunne stå å kaldheve i kjøleskapet hele formiddagen frem til jeg kjevlet ut pizzadeigen på ettermiddagen. Christoffer fikk være med å lage sin egen lille pizza med fyll på, mens jeg lagde den store.  Han pleier ikke å være så opptatt av å hjelpe til på kjøkkenet men i dag ville han, så det var gøy! 

Da jeg handlet inn ingrediensene jeg trengte på butikken så glemte jeg at man vanligvis bruker creme fraiche til fyll på Pizza Di Parma, så ved en feil kjøpte jeg hermetiske tomater i stede, men det går fint an å lage pizza ut av det og den ble like god fordetom!

Oppskriften får dere her:

Pizzabunn: 

150 gram havremel (jeg mixet havregryn til mel)

1 SS Ferskere bakst

1 ss fiberhusk

1/2 ss sukrin

350 gram speltmel

3-4 dl vann (romtemperert)

2-3 ss olivenolje 

1/2 ts salt 

10-12 gram fesk gjær eller tørrgjær (jeg brukte nesten en hel pose tørr pizzagjær) 

Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen og elt deigen i 10-15 minutter i en kjøkkenmaskin til den er smidig og elastisk. Om du ikke har kjøkkenmaskin kan du fint gjøre det for hånd. Det gjorde jeg!
Tilsett eventuelt litt mer vann dersom du synes deigen blir for kompakt. Dekk så bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. (Deigen kan gjerne lages kvelden før og kaldheve i kjøleskapet, men jeg lot deigen heve i kjøleskapet siden jeg lagde den flere timer før jeg kjevlet den) La den hvile ca en time i romtemperatur, før du kjevler ut deigen.Pizzasaus: 

1 boks hermetiske tomater

1 fedd hvitløk/eller en halv ts ferdig crunshet hvitløk (smak til)

1 liten neve frisk basilikum

½ ts salt

½ ts sukrin/sukker

1 ss olivenolje

Litt kajennepepper Fyll: 

Gjør klar toppingen, slik at du har alt klart til du skal fylle pizzaen.

Mozzarella, i skiver (jeg kjøpte en pakke med revet ost blandet med mozzarella siden jeg liker det)

Parmaskinke 

Rucculasalat (renset, vasket og tørket)

Pinjekjerner, ristet

Parmesan, i flak (valgfritt)

Eventuelt litt god olivenolje (valgfritt)
 

Kjevle ut pizzadeigen til en tynn bunn og legg den på en bakepapirkledt stekeplate. Jeg kunne kjevlet min pizza enda litt tynnere for den ble litt tykkere enn hva en italiensk pizza normalt pleier å være etter steking.

Ta på et tynt lag av pizzasausen over pizzabunnene.  Fordel mozzarellaen eller revet ost over og stek pizzaen på maksimal styrke til den er ferdigstekt.  Jeg stekte min på 250 grader i ca 15 minutter, og den lille pizzaen til Christoffer holdt det med 10 minutter.

Fordel rikelig med rucculasalat over den ferdigstekte pizzaen og ha på parmaskinke og ristede pinjekjerner! Enjoy! ♥

Hvit saus lagde jeg forresten ved å blande sammen mager kesam naturell, litt hvitløksdressing og bittelitt lettmajones!


Jeg glemte å steke pinekjernene men var så sulten da jeg fant det ut at jeg droppet det! De er gode fordet om så det fikk fint.


Christoffer sin hjemmelagde pizza! 


#mat #sunnmat #trening #sukkerfritt #speltmel #havremel #italienskpizza #pizza #sunnpizza #sunnerevarianter #sunnerealternativer #kosthold #helse 

 • Skrevet: 03.04.2015  //  Kl: 11:55  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 17Jeg har hatt noen bananer liggende på benken i flere dager nå som jeg fikk så lyst til å lage noe ut av, så til morgen i dag satte jeg i gang med å lage ett kjempe deilig bananbrød stappet med proteiner! Noen vil kanskje kalle det en kake fremfor å kalle det ett brød, men da vil jeg isåfall kalle det en ganske så sunn kake! De kan faktisk lages som muffins også, men da er det nok kanskje best med litt glasur på toppen!

Brødet ble ihvertfall utrolig godt og smakte helt nydelig med litt nutella sjokoladepålegg på toppen, i tilllegg er brødet veldig mettende. Fordelen med å lage noe som er såpass sunt er at man kan spise det oftere, og i tillegg kan man heller ta på sjokoladepålegg/syltetøy eller annen søtning på toppen om man ønsker og kose seg litt ekstra. 


Ingredienser:

2 bananer

30 g kokosmel 

3 egg (jeg brukte to hele egg, og en eggevitte)

60 g havregryn

40 g vaniljeprotein

1 dl melk, jeg brukte lettmelk

2 ts bakepulver

3 ts kanel 

1 ss sukrin eller annen søtning (valgfritt)Mos bananene godt med en stavmikser (bruk gjerne godt modne bananer), og bland inn de våte ingrediensene.
Lag havremel av havregrynene med en mixer. Tilsett resten av de tørre ingrediensene med eggene og melken og rør godt om til du har en jevn og klumpfri røre.
(valgfritt: tilsett hakkede nøtter/mandler/bananbiter/sjokolade/ ect.) Ta en smurt brødform eller dekk den med bakepapir og stek på 170 grader i 30-40 minutter. (stikk en pinne i brødet for å sjekke om det er ferdig.

Avkjøles på rist før den kuttes i skiver. Denne oppskriften får jeg ca 12-14 skiver av.

Jeg er ikke flink på å regne ut kalorier i det heletatt, men i følge oppskriften jeg har fulgt så skal dette brødet tilsammen være ca:

957 kcal

Protein 80 g

Karbohydrater 93 g

Fett 29 g 

(ca 80 kalorier pr skive) 

♥♥mMMMm!♥♥

Ha en fin dag da dere! 

 

 


#proteiner #brød #bananbrød #proteinbrød #proteinkaker #sunt #fit #fitness #diett #trening #hverdagsglede #kalorier #kalorifattig #sunnmat #frisk #iform

 • Skrevet: 23.03.2015  //  Kl: 19:32  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 16

I dag klarte jeg ikke helt å bestemme meg for hva jeg ville lage til middag, men jeg ville lage noe sunt selvfølgelig, og noe som ikke tok alt for lang tid.
Etter å ha fått litt inspirasjon fra Instagram så prøvde jeg meg på en super enkel rett som består av Paprika og asparges med skinke og det ble utrolig godt!


Oppskrift:


Gi aspargesen ett lett kok i saltet vann i 2-3 minutter før du tar dem av kjelen. 
Skjær papirka i lange strimler og ta en asparges og en paprika strimmel og snurr en skinke eller to rundt dem (jeg brukte røkt kalkunfilét fra Prior) og krydre med det du har lyst til (jeg brukte grillkrydder, men jeg anbefaler å bruke ett annet krydder som det ikke er så mye salt i) før du steker dem i litt smør. 

Ved siden av kan det passe godt med enten foccacia, en salat eller andre grønnsaker!

Ha en super uke dere!!♥

#sunn #mat #trening #inspirasjon #matinspirasjon #kalorifattig #proteiner #fit #slank

 • Skrevet: 02.03.2015  //  Kl: 10:08  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 9


Jeg spiser mye kesam og har som oftest alltid en boks eller to med enten mager vanilje-kesam eller mager kesam naturell stående i kjøleskapet. 

Vanilje-kesamen spiser jeg mest hvis jeg skal kose meg litt ekstra i hverdagen, mens kesam naturell bruker jeg i middagsretter, lager dressinger av eller lignende.
Jeg synes ikke den er så god å spise alene uten at man blander den med noe, men jeg har ett godt tips til dere som også er glad i kesam!

Bland kesam naturell sammen med litt sukkerfri saft, så får du en kjempe god yoghurt som er stappet med proteiner, lite karbohydrater og lite fett!

Første gang jeg prøvde det så blandet jeg kesamen med Fun Light saft men jeg synes ikke den saften er så god å bruke til det. Fun Light ble veldig fake i smaken, men med ZerOh saften så ble smaken helt perfekt!

Det er jo igrunn en smakssak hva man liker best, men jeg synes ihvertfall at den saften passet veldig bra og blande med. Den gir en litt syrlig smak samtidig som den er søt, uten og bli kvalmende og ekkel.

Kesam naturell har ett høyt innhold av proteiner, er naturlig uten sukker og har et bedre innhold enn vanilje kesam. Det passer veldig bra å ta fruktbiter oppi også. For eksempel melonbiter, amerikanske blåbær osv. 

Dette passer supert som frokost, lunsj, mellommåltid eller hvis du vil kose deg litt ekstra. Selv de som er på diett kan spise dette med god samvittighet. Enjoy!  


Jeg bruker Zeroh saften med Peach & Nectarine smak.


Jeg pleier å bruke en del saft hvis jeg blander en hel boks. Da kan man smake til underveis og tilsette saft frem til man er fornøyd med smaken.


Når den er ferdig kan man tilsette bær, nøtter, mandler, frukt eller lignende om man ønsker. Her har jeg strødd over gojibær.

Det kan godt hende dere har prøvd dette før, men om ikke så er det verdt og teste ut! ;-)
 

Har du prøvd dette før? :-)

 #kesam #sukkerfritt #diett #sunnkost #sunt #trening #frokost #lunsj #proteiner #mat #kosthold #proteinrik #proteiner #gojibær

 • Skrevet: 01.03.2015  //  Kl: 21:42  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 28

Hei! Denne helgen har vi kost oss med god mat og tatt det rolig. Jeg og kjæresten bestemte oss for å være sunne i går på lørdagskvelden, så vi kjøpte masse god frukt istedenfor å kjøpe godteri. Egentlig pleier jeg og spise hva jeg vil med god samvittighet i helgen, men ettersom jeg har spist kose-mat og funnet på unnskyldninger til og spise noe ekstra nesten hele uken så får jeg heller være litt forsiktig i helgen.
Det var utrolig digg og kose seg med frukt og jeg følte meg mye bedre etter og ha spist masse av det fremfor og ha dyttet i meg en haug med potetgull og godteri, haha!På morgen i dag sov vi lenge. Vi stod faktisk ikke opp før nærmere tolv. Det er deilig være litt treg når jeg først har fri og muligheten til det.
Jeg lagde proteinpannekaker til frokost etter vi stod opp og de ble kjempe gode. Proteinpannekakemixen jeg bruker har jeg skrevet om HER. Jeg var ikke fornøyd første gang jeg prøvde å lage dem, men om du blander pannekakemixen sammen med litt speltmel, fiberhusk, litt mager kesam naturell, ett egg, melk, en klype salt og litt kardemomme så blir dem perfekte og samtidig ganske sunne med greit proteininnhold! Kjæresten sa at disse pannekakene var noe av de bedre han hadde smakt, så da må det nok ligge noe i det! ;-)

I tillegg hadde vi mye frukt igjen etter gårdsdagen så jeg brukte de ferske jordbærene som lå i kjøleskapet  og rørte sammen jordbærene og sukrin til det ble syltetøy Det ble utrolig godt altså! 
Anbefales å prøves ;-) 

Pannekakemixen jeg bruker er  forresten glutenfri. Ikke fordi jeg er allergisk mot gluten men fordi jeg ikke vil ha en boks stappet med kun hvetemel og proteiner slik som mange av de andre boksene som selges fra andre produsenter inneholder. Fint hvetemel er noe jeg prøver og styre unna i kosten, mens andre grovere og sunnere mel-typer er heller et alternativ og da vil jeg heller tilsette det selv. Jeg anbefaler dere å sjekke innholdet før dere handler, og ikke bare kjøper den som smaker best. Etter min erfaring så er det som oftest det som smaker best som er mest usunt.
Ha en fin kveld alle sammen! DEL GJERNE INNLEGGET VIDERE OM DU LIKTE DET! ♥
#pancakes #pannekaker #proteinpannekaker #proteiner #sunt #sukkerfritt #trening #kosthold #helse #frukt #livsstil 

 

 • Skrevet: 27.01.2015  //  Kl: 23:09  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 4

Her i huset starter vi som oftest morgen med en skål med havregryn eller så lager vi havregrøt. Det er både enkelt og få laget og kjapt og spise i en stressende hverdag, og i tillegg er det veldig sunt og godt!
For at det ikke skal bli for kjedelig så pleier vi å kutte noen bananbiter og ha i, eller litt tørket frukt eller syltetøy.

Når jeg går i butikken med sønnen min på 5 år maser han stadig om å få kjøpe sjokoladefrokostblanding og andre typer «barnefrokostblandinger». De er det ofte veldig mye sukker i, så det er sjelden jeg sier ja til det, men en gang i blant er jo greit.

Etter å ha sett litt rundt på nettet har jeg funnet ut at det er mange som lager frokostblandingene sine selv. Da kan du ta oppi det du selv liker best og du vet eksakt hva som er i blandingen i tillegg til at du kan erstatte sukker med noe annet om du prøver å holde deg unna det, så da kan du lage en sunn og god frokostblanding!

(Granolaen holder seg i ca en måned)
Jeg har laget en granola eller frokostblanding som jeg pleier å kalle det. Den består av havregryn, sesamfrø, gresskarkjerner, knuste linfrø, gojibær og tranebær. Jeg hadde egentlig tenkt og ha mandler i den også, men det glemte jeg og kjøpe.

Jeg blandet havregryn, sesamfrø, gresskarkjerner og de knuste linfrøene i en plastbolle.
Så tilsatte jeg noen spiseskjeer honning, sukrin og solsikkeolje i en kasserolle og varmet det til det smeltet sammen, og så helte jeg det over blandingen i bollen og rørte det godt sammen.

Så la jeg det ut på ett bakepapir og satte det i ovnen på 150 grader i ca 30 minutter til blandingen ble gyllen. (man må røre i blandingen mange ganger mens det steker, slik at de blir jevnt stekt)
Når de var ferdige satte jeg det på benken til det ble kaldt, så tilsatte jeg gojibærene og tranebærene og puttet det i ett glass!
J 


Det smakte utrolig digg! Prøv det du også! :-)


 


 • Skrevet: 25.01.2015  //  Kl: 15:53  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 15

Hei! I dag våknet vi opp til kjempe deilig sol i vinduet, da blir det gjerne litt lettere å stå opp til tross for kuldegradene ute. 


Jeg har vært å trent i dag og kom hjem for en liten stund siden. Det er vanligvis så digg å trene på søndager for da pleier det som regel ikke og være så mange på treningssenteret, men nå i januarmåneden så prøver de fleste som nettopp har meldt seg inn og helt sikkert andre også og gjøre en ekstra innsats for å opprettholde nyttårsforsettet sitt, så da blir det fult der på helligdagene også.

Etter jeg kom hjem lagde jeg speltlompepizza av noen lomper jeg hadde liggende. Det er både sunt og veldig enkelt og lage!

Dersom du har spist pølser i lompe med barna dine en av dagene tidligere i uken, og har flere lomper liggende samtidig som du helt ikke vil spise pølser enda en gang samme uken så er det en veldig fin måte og få brukt dem opp på. I tillegg kan du bruke opp andre rester du har liggende i kjøleskapet. Ellers kan du lage dem med smør, sukrin og kanel om du vil unne deg noe ekstra.

Jeg hadde ikke så spennende utvalg i kjøpeskapet i dag og gadd ikke og begynne å steke kjøttdeig til og ha på, så jeg brukte kalkunskinke på den ene og spekeskinke på de to andre.

Jeg smurte først på Lett Creme Fraiche på lompene, så skar jeg tomater i skiver, skinke og spekeskinke i biter, og ost i biter og la over. Til slutt drysset jeg over litt organo. Mine stod i ovnen på 200 c i ca 10 minutter (varmluft).  Da får du en sprø pizzakant samtidig som den blir kjempe saftig inni.  Om du lager det så følg nøye med på dem for dem brenner seg fort. Da de var ferdige la jeg over litt ruccola salat! Disse ble kjempe gode, men husk at disse kan bli litt mindre mettende enn en vanlig pizza, så om du skal spise det som middag så bør du beregne 5-6 stykker.
Man kan selvfølgelig bruke ketchup, løk, tomatpure og andre ting man måtte ønske på. Det er bare fantasien som setter grenser!Ha en fortsatt fin søndag folkens! ♥

 

 

 

 

 

 


#speltlompepizza #spelt #speltlompe #sunt #sunn #fresh #fit #trening #muskler #proteiner #kosthold #helse 

 

 

 • Skrevet: 10.01.2015  //  Kl: 23:55  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 9

Hei dere! I dag har det vært skikkelig dårlig vær mesteparten av dagen med masse regn og en helt ekstrem vind, så vi har kost oss inne store deler av dagen. Heldigvis var det oppholdsvær en times tid på formiddagen og da fortet vi oss ut og gikk en tur i skogen. Det er deilig å få ut litt energi og komme ut i frisk luft. Spesielt for en 5 åring som er full av krutt! 

Da vi kom hjem bestemte vi oss å bake noe ekstra siden det er lørdag, og for å ha noe hyggelig å finne på. Vi kikket i ulike kakebøker og endte opp med cupcakes/muffins med limetopping. Jeg bare dekte toppen av kakene med toppingen og strødde litt pynt over i stede for å sprøyte det på ettersom det kun er til oss her hjemme og i tillegg er jeg ikke så flink til å lage dem så pene at det gjør noe heller. Egentlig burde det kanskje vært en gyllen anledning til å øvd litt på pene toppinger når vi kun skal spise dem selv, men det får bli en annen gang. Gode ble dem ihvertfall, så i kveld har vi kost oss!
 

 • Skrevet: 22.12.2014  //  Kl: 23:45  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 7

Hei alle sammen!

I min familie har vi en juletradisjon hvor vi lager marsipan, men ikke en hvilken som helst marsipan! Den blir kalt falsk marsipan, men egentlig kan man ikke kalle den falsk heller, for falsk marsipan er helt uten mandler men det er ikke denne. I denne oppskriften koker vi opp mel og fløte til en "grøt" og kverner mandler og melis sammen og blander det til slutt med noen dråper mandel-essens, samt ønsket konditorfarge. Så lager vi de figurene vi ønsker og lar den stå til dagen etter. Da smaker den alltid best! Det er lov å kose seg litt i julen, er det ikke? ;-)


Jeg elsker denne oppskriften, så jeg er glad vi kun lager den til jul og ikke ellers, for om ikke ville det nok blitt ett problem å latt være å spise dem!

 

 


 #mat #oppskrift #marsipan #falskmarsipan #tradisjon #jul #desember #søtt #dessert #kos 

 

 

 • Skrevet: 11.12.2014  //  Kl: 23:35  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 3

Hei alle sammen :-)

I kveld har jeg og Christoffer prøvd oss på en ny oppskrift med havrecookies.

De er laget av sunne havregryn og inneholder ikke sukker og i tillegg er dem glutenfrie. 

Disse passer supert i hverdagen om du vil unne deg noe ekstra, men alikevel ønsker å spise noe sunt.


Oppskrift:

160 g havregryn

3 ss nøytral vegetabilsk olje

2 SS sukrin eller annen søtning
 
2/3  ts bakepulver

1 krm salt

2 eggehvitter

50 gram mørk kokesjokolade (jeg brukte 70 prosent, men den er litt bitter i smaken, så om du ønsker en litt søtere smak, velger du en litt lysere type).
 
Melk (ca 4 ss)

(Tilsett eventuelt litt vaniljesukker om du ønsker for en litt søtere smak, men man må ikke) 
 
To scoops av 30 g sjokolade protein  (kan sløyfes om du ikke har tilgjengelig).


Bland alle ingrediensene bortsett fra melk og sjokolade sammen i en bolle. 
Tilsett melken litt etter litt til du får en jevn deig/røre.


Min lille hjelper♥


Rør inn finhakket sjokolade og bland det godt.Form runde flate cookies på et stekebrett dekket med bakepapir (ca 1 spiseskje deig til 1 cookie). 
Bruk feks en stekespade til å trykke de flate. (Jeg vil anbefale og trykke dem enda flatere enn dere ser på bildet, for mine ble litt for tykke).
Stek dem midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. (Obs; følg med så de ikke brenner seg!
 


Når kakene har en svak brunfarge rundt kanten er de ferdige.
La kakene hvile på en rist, før du nyter dem med ett glass melk!


Del gjerne innlegget om du likte det ♥ 

 
#cookies #havregryn #protein #proteincookies #healthy #trening #kjeks #proteiner #glutenfri #sukkerfri #søttutensukker #julekos #advent #oppskrift #vinter

 • Skrevet: 20.11.2014  //  Kl: 08:21  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 6

Tiden er inne for og begynne å bake julekaker, og en av de faste julekakene vi spiser til jul er maryland cookies (sjokolade kjeks) som vi har bakt så lenge jeg kan huske. 
De er utrolig gode. Herlige kjeks med deilig, mørke sjokolade- og mandelbiter (valgfritt). 

Men julekaker er ikke akkurat slankemat, men så er det jo også bare jul en gang i året. Hvis man er redd for å legge på seg i juletiden, så bør man jo passe på å begrense hvor mye mat  og godsaker man velger å dytte i seg. Det holder å spise noen få julekaker, og man kan også erstatte sukkeret med sukrin, noe jeg gjorde da jeg bakte mine kjeks. 

Jeg har sett at flere har lagt ut oppskrifter hvor de har brukt ulikt type mel, som sesam-mel, mandelmel osv, og det er jo en smakssak. Jeg synes det er viktig at julekaker skal smake som dem pleier og at man ikke skal begynne å bytte ut alle ingredienser slik at smaken blir helt annerledes, for da er det vel kanskje like greit å la være å spise i det hele tatt, eller så kan man jo heller begrenset inntaket av julekakene og passe på å være litt bevisst på hvor mye man spiser, det ville heller jeg gjort i allefall, for ellers så er jo litt av vitsen med all julekosen borte. 

Men å bytte ut sukkeret med sukrin gjør ingen forskjell smaksmessig, så det vil jeg anbefale dere hvis dere skal bake slike som disse.

(Oppskrift finner du under bildet)


Sjokoladekjeks med sjokolade- og mandelbiter.Maryland Cookies (ca 30 stk)

75 g mykt smør
100 g sukker
50 g brunt farin (jeg erstattet både brunt sukker og hvitt sukker med sukrin)
1 egg
150 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/3 td natron
En liten 1/2 ts fint salt
125 g kokesjokolade eller annen mørk sjokolade, grovhakket (sukkerfri sjokolade kan også brukes)
Litt havsalt til å strø oppå (valgfritt) (jeg gjorde ikke det med mine)  

Sett ovnen på 175 grader. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett farin og egg og bland godt sammen.
Blan mel, vaniljesukker, natron og salt i en liten bolle, og vend inn i smørblandingen.
Rør inn sjokolade
Sett to teskjeer med deig i en topp på en bakeplate og trykk den litt flat. (Strø evt. litt havsalt på toppen)

Gjør det samme med resten av deigen og stek til slutt kakene 7-10 minutter.
De er ganske skjøre når de kommer ut av ovnen så de bør få hvile på bakepapiret noen minutter før du tar dem over på rist.
De er myke når du tar dem ut, men de blir mer og mer kjeks i konsistensen når dem blir kalde. 
La dem gjerne ligge på rist til dagen etter eller i en boks med åpent lokk, og deretter kan dem ligge i en tett boks, og da holder dem seg i mange uker"

PS: Kakene smaker mye bedre dagen etter enn samme dag!

 

#trening #baking #julebakst #sukrin #kalorier #julekos #juletid "#november 
 • Skrevet: 09.11.2014  //  Kl: 22:43  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 4

Er du også en av dem som liker å være på kjøkkenet og lage sunn, god og ordentlig mat? Da er du ikke alene! 

Som dere har sett i mine tidligere poster her på bloggen så har jeg lagt ut flere bilder med sunn mat, og det er noe som er viktig for meg i hverdagen, og som jeg trives med, men jeg er også glad i å kunne kose meg litt i helgene og lage noe ekstra, eller på dager hvor det er noe spesielt.
Hvis man er glad i å lage mat, så er man ofte opptatt av å ha mesteparten av det som trengs til kjøkkenet tilgjengelig til en hver tid også. 

På en nettside som heter bakerenogkokken.no (link) kan du kjøpe alt som trengs til kjøkkenet. 

Nettsiden ble startet opp i 2005 og har vært populær siden den tid, og i 2013 ble de kåret til årets e-handler innen kjøkkenutstyr av Pricerunner, og målet deres er og bli den ledende nettbutikken som selger kjøkken- og bakeutstyr. 

De har mange ulike og fancy design på ulike ting og redskaper som trengs på kjøkkenet.

 De har også mange forskjellige redskaper som er spesielt egnet til barn slik at det blir lettere for dem og kunne delta i og lage mat.
Sønnen min har ikke vært så veldig opptatt av å være med å lage mat, men de gangene han ønsker det så får han mer enn gjerne lov.  

Innlegget fortsetter under bildet
Nå som det nærmer seg adventstid og jul så begynner vi og finne frem pepperkakeformer, kjevler og tilbehør. 
På bakerenogkokken.no finnes det ett bredt utvalg av dette. Hvor stas er det vel ikke for barnet ditt om han eller hun får en pepperkakeform i kalenderen i begynnelsen av desember som h*n kan bruke når det skal bakes pepperkaker?   
I tillegg er jo tiden inne for å begynne å handle julegaver, så hvorfor ikke kjøpe noe til kjøkkenet og gi til noen som du vet vil like det. 

Jeg har funnet utrolig mange ting der inne som jeg liker og ønsker m
eg til jul, så jeg anbefaler dere å ta en titt innom nettsiden dems for litt inspirasjon. 

 
Kjøkkenmaskin er veldig nyttig og ha, og spesielt hvis det skal bakes. 
Denne kjøkkenmaskinen er fra SMEG og kan kjøpes HER (link) i flere ulike farger. 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                      Sponset innlegg

 

    

 • Skrevet: 22.10.2014  //  Kl: 16:13  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 14

For noen uker tilbake fant jeg en oppskrift på nettet med noen rundstykker jeg hadde lyst å bake.

Jeg likte dem kjempe godt og de var supre og ha med som lunsj da jeg skulle på skolen, i tillegg til at dem er sunne. 
Du kan telle minuttene på to hender omtrent for hvor lang tid det tar og lage dem også, så disse bør dere prøve!

Det er cottage cheese i denne oppskriften og personlig er ikke jeg så glad i å spise cottage cheese slik som mange gjør, men det fungerer supert å bake med og gir en saftig bakst i tillegg til at det er ett bra innhold av proteiner i det.


Oppskrift:

150 g havregryn
150 g cottagecheese
2 egg
1 ts bakepulver
1 ss sukrin (eller annen søtning)
1 klype salt.

Rør alt sammen (du kan gjerne bruke hendene) og del det opp i 4-6 biter. Rull ut en og en og klem de litt ut på ett bakepapir.  
Jeg brukte en mixer og mixet deigen slik at havregryna og cottage cheese'n ikke ble så kornete, men man kan fint lage dem uten å bruke mixer også, men da blir deigen litt mer "grov". Men om du bruker mixer så vil deigen bli litt klissete når du skal trille dem ut, men det gjør ingenting. 

Stek de på 200 grader i ca 15-20 minutter. 

La rundstykkene kjøle seg ned på en rist i noen minutter om du har tenkt å spise dem med en gang.

Disse rundstykkene passer perfekt som matpakke for barnehage- eller skolebarn også! 
 

 • Skrevet: 21.10.2014  //  Kl: 21:31  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 12

Her ser dere bilde av tre ulike matretter som jeg synes er kjempe gode og lettvinte å mekke sammen og i tillegg er det sunn mat med mange vitaminer.
Jeg spiser mye salat og grønnsaker men gjerne med kylling eller annet kjøtt ved siden av.  
Her kommer noen forslag dersom dere har lyst til å lage noe kanskje litt utenom det vanlige. :-)


Salat med paprika, agurk, tomat ++  fetaost, pinjekjerner, spekeskinke og litt balsamicoeddik på toppen. Jeg valgte eggerøre ved siden av.
Lagde dette til lunch på en lørdag da jeg hadde fri,og her falt det hvertfall i smak.
 


Kylling, brokkoli, champinjong, cherry-tomater, agurk og spinatblader.
 


Fylt paprika med karbonadedeig,mais, løk og litt ost på toppen. Man velger jo selvsagt hvor mye ost man selv vil ha på.
Trengs ingen smør eller olje når denne lages, enkel og sunn middag.
Fyll paprikaen og ta de på 200 c ti ca 30 minutter eller til osten er gyllen og kjøttet er gjennomstekt.

Q: Hva liker dere å lage til lunch/middag? :)

 

 

 • Skrevet: 06.10.2014  //  Kl: 08:29  //  Kategori: Matoppskrifter  //  Kommentarer: 4

God morgen dere!

I helgen liker jeg og kose meg litt ekstra. Spesielt hvis jeg er hjemme med sønnen min. Da prøver vi å finne på ting vi ellers ikke rekker i en travel hverdag, eller lager litt ekstra god mat. Til tross for at jeg har blitt veldig opptatt av å spise sunnere mat så mener jeg også at det er viktig å kunne kose seg litt når det er helg. 

På fredags ettermiddag dro vi på butikken og kjøpte en pose med epler og litt ingredienser til eplekake. Jeg søkte litt rundt på internett for å se etter noen fristende oppskrifter som var litt utenom det vanlige. Eplekake har jeg laget mange ganger før og det er veldig godt, men det er gøy og prøve ut noe nytt å håpe på at det blir bra når man først setter i gang å bake. 
Det ble eplekake med hjemmelaget vaniljekrem inni. For de av dere som ikke har prøvd dette er det noe jeg virkelig vil anbefale dere! 

Man kan kjøpe ferdig vaniljekrem på boks fra butikken, men jeg synes at når man først baker så bør man gjøre det ordentlig og ikke halvveis, så jeg lagde vaniljekremen selv. Mange tror at det er vanskelig å få til dette, men det er det absolutt ikke.

Kaken ble helt nydelig og kjempe saftig! Denne kaken er noe jeg virkelig vil anbefale dere å bake. Både jeg, kjæresten og guttungen likte denne. ♥
Eplekake er jo også en typisk "høstkake" siden epler er modene rundt denne årstiden, så hvorfor ikke lage den med en liten vri? 

Jeg bruker vanligvis sukrin fremfor sukker når jeg skal tilsette søtning, men i denne kaken brukte jeg faktisk vanlig sukker, men for dere som ønsker en sunnere kake kan bytte sukkeret ut med sukrin.

 


Jeg bakte kaken i en langpanneform som var ca 20x30

Oppskrift:

Forvarm stekeovnen på 200 C

3-4 syrlige epler 
4 egg
300 g sukker/sukrin
100 gram smeltet smør (jeg tok bare 50 gram smør i kaken, faktisk fordi jeg leste feil først, men den ble like god fordet, så igrunn holder det med 50)
1 & 1/2 dl melk
300 g hvetemel
1 ts malt kanel 


Skrell epler og skjær dem i båter og legg dem i kaldt vann.
Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen.
Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.

Hell deigen i en smurt langpanne eller med bakepapir.  Hell vannet av eplebåtene og bland dem med kanel og litt sukker.
Dytt dem ned i deigen.
Legg vaniljekremen over eplene ved hjelp av en spiseskje, og dryss osv kanel, sukker og mandeler (kan sløyfes)
Legg noen tynne skiver med smør litt fordelt rundt på kaken ved hjelp av en ostehøvel før den settes inn i ovnen. (dette kan også sløyfes, men for å få det lille ekstra).

Stek eplekaken i ca 35-45 min. (avhenger nok litt av hvilken ovn man har) Sjekk etter ved å stikke en pinne midt i kaken underveis, og ta den ut når det ikke henger deig igjen på den.
Om kaken blir mørk oppå men ikke er ferdig kan du legge ett bakepapir over kaken mens den steker. 

(Jeg lagde 4 dl med vaniljekrem. Om dere lurer på hvordan dere lager det, finner dere oppskrift overalt på internett. Det er kjempe enkelt, bare vær nøye og følg oppskriften, og husk; hjemmelaget er best).

Enjoy!
 

Ønsker dere en flott uke forresten!
 

 1.  

 Om megMitt navn er Kristina og jeg er 20 år gammel.

På denne bloggen vil du få en smakebit av min hverdag som mamma til en gutt på 6 år, skjønnhet, mote og alt som ellers interesserer meg.

Jeg er i fulltidsjobb, men på siden er jeg selvstendig forhandler av Aloe Vera produkter fra ForeverLiving.

Om du ønsker å komme i kontakt med meg eller kjøpe produkter kan du sende mail til kristina_torgersen@outlook.com

+ Venneforespørsel
+ Kontakt

Reklame


Image and video hosting by TinyPic

Kategorier


Arkiv


Siste innlegg


Lenker


Copyright


Bloggdesign

hits